Slijtage bescherming van uw kostbare onderdelen

Metaline is zeer geschikt voor slijtage bescherming van kostbare onderdelen. Onderdelen die onderhevig zijn aan slijtage door bijvoorbeeld het verwerken van zand, beton of andere bulkgoederen zijn uitstekend te beschermen met Metaline. Metaline (Elastomeer) heeft de flexibele eigenschappen waardoor het de impact van energie beter hanteert dan harde materialen als staal of keramische epoxy materialen, hierdoor is Metaline tot 50 keer slijtvaster dan harde materialen. Veelal beschermen we de onderdelen in twee verschillende kleuren zodat we een slijtage indicator hebben.

We gebruiken Metaline vaak in de bulkindustrie om kostbare onderdelen te beschermen tegen slijtage, hiermee voorkomt u herstel kosten, verlengt u de standtijd van uw onderdeel en verminderd u uitval van uw productieproces. Metaline is goedgekeurd voor de voedingsmiddelen industrie als ook de farmaceutische industrie.

Naast het beschermen tegen slijtage wordt Metaline vaak ingezet bij aantasting van onderdelen door Erosie, Corrosie en Cavitatie. Klik op de links voor specifieke informatie over de probleemgebieden.

Deel uw uitdaging met ons, we hebben jarenlange ervaring en een partner netwerk waar kennis en ervaring zit over uw vraagstuk.

Bescherming en duurzame reparatie

Op een rij:

  • MetaLine is een elastomeer en kan daardoor beter omgaan met de wrijving impact dan harde materialen

  • MetaLine is 50 – 100 keer meer slijtagebestendig dan epoxy ceramische toepassingen

  • MetaLine is zeer slijtvast

  • Metaline in op locatie te verwerken duur u zelf of ons

Gebruik van MetaLine

Wilt u MetaLine gebruiken, maar ziet u het niet zitten om dit zelf te verwerken? Wij of een van onze partners kunnen u hierin altijd ondersteunen. Doordat wij met meerdere partners een samenwerkingsverband hebben, zijn wij in staat om kennis en ervaring uit verschillende branches te bundelen, om zo heel industrieel Nederland te bedienen met MetaLine.

Contact opnemen