Oplossing voor cavitatie

Door de specifieke producteigenschappen is MetaLine het product voor cavitatie reparatie en bescherming. Aan cavitatie onderhevige onderdelen zijn enerzijds goed te beschermen en anderzijds ook duurzaam te repareren.

Bescherming en duurzame reparatie

De elastische en lichtgewicht eigenschappen van het elastomeer MetaLine maken het product zeer geschikt voor cavitatie reparatie en bescherming. Door de elastische eigenschappen is MetaLine, in tegenstelling tot harde beschermlagen, in staat om beter om te gaan met de hoge energie bij cavitatie. Daarnaast zorgen de vloeiende eigenschappen van MetaLine ervoor dat oneffen oppervlakken mooi glad te repareren zijn. MetaLine wordt veel gebruikt bij de reparatie van roeren, schroeven en thrusters. De voordelen van MetaLine voor de bescherming tegen cavitatie zijn:

Op een rij:

  • MetaLine is een elastomeer en kan daardoor beter omgaan met de hoge impact van cavitatie dan harde materialen

  • MetaLine is 50 – 100 keer meer cavitatiebestendig dan epoxy ceramische toepassingen

  • MetaLine is zeer slijtvast

Gebruik van MetaLine

Wilt u MetaLine gebruiken, maar ziet u het niet zitten om dit zelf te verwerken? Wij of een van onze partners kunnen u hierin altijd ondersteunen. Doordat wij met meerdere partners een samenwerkingsverband hebben, zijn wij in staat om kennis en ervaring uit verschillende branches te bundelen, om zo heel industrieel Nederland te bedienen met MetaLine.

Contact opnemen